Народна странка

Вучић, а не Вучевић, предводи напад на правосуђе Србије

Вучић, а не Вучевић, предводи напад на правосуђе Србије

Срамотна изјава градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића којом је увредио све судије у Србији назвавши их корумпираним је апсолутно недостојна било кога ко се бави јавним пословима у држави. С обзиром да долази од потпредседника Српске напредне странке, не треба имати ни секунду недоумице око тога да ли таква изјава представља став Александра Вучића. Овај бруталан напад на владавину права, независност судства и претпоставку невиности је директно оркестриран из кабинета председника Републике а Милош Вучевић је само неко кога је Вучић задужио да затрује јавни простор исто као што то редовно ради са Миленко Јовановим, Александром Вулином и сличнима.

Више од пет година власт Српске напредне странке систематски руши основне поставке правне државе тако што преко својих тзв. медија најављује хапшења, објављује податке из истрага, унапред изриче пресуде а сада и отворено прети судијама тако што се позивају грађани „да не ћуте више на срамне ослобађајуће пресуде.“ За Александра Вучића је једина прихватљива атмосфера у којој он хапси, оптужује, ослобађа и осуђује а у супротном таква Србија не треба ни да постоји. Криминална ДНК у структури Српске напредне странке једноставно не дозвољава Вучићу и његовим посилнима да прихвате нормално функционисање државе и независност судске власти као такву.

Народна странка подсећа јавност да Вучићу, Вучевићу и Вучићевићу нису сметали судови који су променили судију у случају Асомакум против Андреја Вучића, да му није сметало наступање застарелости за његовог финансијера Богољуба Карића, да му није сметао суд који је ослободио Милована Бојића. Такође му не сметају тужиоци који ћуте и не поступају у случајевима дављења новинара, Савамале и Хеликоптер. Очигледно је да је једино правосуђе које је прихватљиво Александру Вучићу оно које функционише као његов партијске сервис – без скрупула и трунке самопоштовања.

Народна странка пружа потпуну подршку принципу владавине права и независности судства за шта ће се залагати нарочито након што криминална власт Александра Вучића буде послата на сметлиште историје где јој је и место.

 

Одбор за правосуђе Народне странке