Народна странка

Инђија: Основан општински одбор Народне странке

Инђија: Основан општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Инђија. Оснивачка скупштина изабрала је за председника одбора Радована Грковића, а за потпредседнике Миодрага Вема и Слободана Глогињу. Изабрано је и 10 чланова општинског одбора.

Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Мирослав Алексић и Борислав Новаковић, потпредседник Извршног одобра Народне странке Слободан Илић и представници локалних одбора из Срема.

Јеремић је рекао да се председник Србије Александар Вучић „неодговорно јавно кладио“ на победу Доналда Трампа на изборима у САД жртвујући притом признање Косова од стране Израела, и да ће му се то коцкање обити о главу ако победи Џо Бајден, што је све изгледније.

„Администрација која ће вероватно доћи у Белу кућу неће заборавити да је Вучић усред кампање у Америци стао на Трампову страну потписивањем такозваног вашингтонског споразума зарад обичног фотографисања са председником САД, које имајући у виду на шта је личило, боље да се није ни догодило“, рекао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је Вучић пре четири године „подржао Хилари Клинтон, али се извукао“, а да су ове године на победу Трампа, поред њега, „јавно заиграли“ и израелски премијер Бењамин Нетањаху и шеик Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Зајед.

„За ову двојицу се не бојим, сигуран сам да ће се снаћи, али Вучићу се то коцкање може јако непријатно обити о главу. Нема, међутим, места радовању због његове погрешне процене, јер је он као улог ставио интерес целог народа. Зато је неопходно да што пре променимо власт“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће у Србији “ускоро бити нових избора“, који ће вероватно бити одржани под повољнијим околностима од претходних, јер режим себи не може да дозволи још један изборни циклус без опозиције.

„На тим изборима може доћи до промена, а од нас зависи да ли ће се оне и догодити. Учинићемо све што је у нашој моћи да не буде крађе, а за то је потребно да имамо контролоре на свим бирачким местима и да разговарамо са народом по целој Србији. У претходних седам дана били смо у Шапцу, Књажевцу, Руми и Инђији, а следе Ваљево, Жабари, Ужице… Ускоро ћемо покрити целу Србију нашом страначком организацијом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће Народна странка бити носилац промена, али да је промена власти тек први корак ка остваривању коначног циља – промене система и уређења Србије као модерне европске државе из које људи не беже.

„Мој циљ бављења политиком је да моја ћерка и сва наша деца не оду заувек у бели свет. Зато сам остао у Србији, иако сам имао бројне прилике у иностранству, и зато ћу се борити све док овом злу не видимо леђа и док од Србије не начинимо нормалну земљу“, закључио је Јеремић.

Алексић је истакао да Народна странка расте из дана у дан и да неће седети скрштених руку и гледати како режим разара Србију.

„Кључни услов за успех у политици је јака страначка организација. Имамо годину дана до избора и кренули смо у озбиљне припреме као да ћемо на изборе изаћи, а да ли ћемо учествовати на изборима, одлучићемо када буде познато под којим ће условима бити одржани. Дотле ћемо се борити да обезбедимо што боље изборне услове“, рекао је Алексић.

Новаковић је рекао да су људи који су се учланили у Народну странку у Инђији поклонили поверење странци и да ће се руководство трудити да то поверење не изигра.

„Пред нама су избори, а само се аматери припремају за изборе тек када су они расписани. Ми смо већ сада кренули да се припремамо. Избори ће највероватније бити одржани и пре априла 2022. године, за када их је Вучић најавио. Народно незадовољство расте и Вучићева рачуница је једноставна – што пре буду избори, његове шансе да задржи власт су веће и он ће покушати да нас затекне неспремне, али ћемо му покварити ту рачуницу и победићемо на изборима ако будемо учествовали“, додао је Новаковић.

Илић је рекао да је Народна странка једина опозициона партија која озбиљно ради на ширењу страначке инфраструктуре, и додао да је СНС у Инђији "врло агресиван" и да су зато људи који су се учланили у Народну странку показали храброст и непоколебљивост да промене стање у тој општини.

Грковић је истакао да ће његов први задатак бити да у наредном периоду омасови странку у Инђији и да ће бити посвећен циљу враћања демократије и нормалности, како у Инђију, тако и у целу Србију.