Народна странка

Народна странка Зрењанин: Нема новца за лечење деце, док се властодршци богате

Народна странка Зрењанин: Нема новца за лечење деце, док се властодршци богате

Годинама уназад сведоци смо организовања разних хуманитарних акција за лечења деце, апеловања да се пошаље СМС за малишане којима је неопходан лек који кошта баснословно, или за одлазак у неку чувену светску болницу на операцију. Не успеју сви ти апели да буду реализовани до краја, деси се да дете, нажалост, премине.

Четири мајке из Кикинде су већ недељама на улицама тог града, скупиле су преко три хиљаде потписа за иницијативу којом траже од градских власти да годишње из буџета буде издвојено 10 милиона динара за ту сврху. И, упутиле су изазов Зрењанинцима да покушају да ураде тако нешто у нашем граду.

Народна странка Зрењанин је, увидом у јавно доступан буџет града за 2020. годину, дошла до сазнања да је само на репрезентацију (лепши назив за крканлук) предвиђена следећа потрошња:

-скупштина                   1.600.000,00 дин

-градоначелник              5.000.000,00 дин

-градско веће                 2.000.000,00 дин

-градска управа             2.000.000,00 дин

-правобранилаштво      275.000,00 динара,

што у збиру износи       10.875.000,00 динара (словима десет милиона осам стотина седамдесет пет хиљада динара), или за скоро милион више од оног што Кикинђанке траже од свог града.

Интересантан је податак да је овде у питању само репрезентација, иако има још пуно потпуно упитних ставки, попут чињенице да је за финансирање туристичких манифестација од значаја за град предвиђено дупло више новца него за предшколско образовање и васпитање, или четири пута више него за основце.

Народна странка Зрењанин овим путем позива градске оце, који у својим предизборним активностима наглашавају бригу о деци, да само мало прочешљају буџет, и преусмере средства за оно што је заиста важно, за сву нашу децу.

Заставице, новогодишњи украси, поплочавања, звоници и друго нека су вам на част, али да потрошите на репрезентацију оволики новац у години у којој апелујете на грађане да остану код кућа и сачувају здравље, је сраман чин!

повереништво Народне странке Зрењанин