Народна странка

Гајић: Циљ резолуције УН о геноциду је протеривање Срба из Босне и Херцеговине

Гајић: Циљ резолуције УН о геноциду је протеривање Срба из Босне и Херцеговине

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да је крајњи циљ резолуције УН о геноциду „протеривање Срба“ из Босне и Херцеговине и да је тај документ „део наметања теорије о српској кривици“ које траје од 1914. године до данас.

„Резолуција УН о геноциду, пријем самопроглашеног Косова у Савет Европе, копање литијума у Србији, француско-немачки план за независност Косова и Метохије, санкције Русији – све је то повезано“, рекао ј Гајић телевизији Хепи.

„Аустроугарску антисрпску политику су прихватиле Коминтерна и Комунистичка партија Југославије 1928. године у Дрездену, па је то настављено за време режима Јосипа Броза и потом у последњих 30 година. Циљ је да се стигматизују Срби“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да је резолуција опасна јер би се, ако буде усвојена, док постоји свет дан геноцида обележавао 11. јула за нешто што се приписује Србима.

„Резолуцији се противе многе државе и људи који имају неоспоран ауторитет, попут израелског историчара Гидеона Грајфа и директора Центра ’Симон Визентал’ Ефраима Зурофа, који кажу да се тако омаловажава и дискредитује значај правог холокауста“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да „не постоји општински геноцид“ и да је по међународној конвенцији о геноциду неопходно показати намеру да једна етничка група буде трајно уништена.

„У Сребреници је убијено више хиљада Бошњака, а у Босни и Херцеговини их има два милиона, и та етничка група биолошки није могла да буде доведена у питање. Јевреји су биолошки доведени у питање јер је током Другог светског рата убијено шест милиона Јевреја у Европи“, рекао је Гајић.

Гајић је подсетио да су главни спонзори резолуције Немачка и Руанда, и додао да „иза Руанде стоји Велика Британија“.

„Резолуција може да отвори питање ратних репарација, а ако буде усвојена, брзо ће бити постављено питање ревидирања Дејтонског споразума и покушаја угрожавања Републике Српске. Крајњи циљ је да Срби буду отерани из БиХ и зато Србија мора да повуче црвене линије и да правним аргументима и институционалним одлукама покаже да овако више не може“, рекао је Гајић.

„Србија мора да коначно престане да попушта и да постигне национално јединство. Неопходно је да у скупштини буде одбачен француско-немачки план и да напустимо неуставни Бриселски споразум“, додао је Гајић.

Гајић је навео да је улазак самопроглашеног Косова у Савет Европе директна последица француско-немачког плана и охридског имплементационог споразума.

„Ако ’Косово’ буде примљено у Савет Европе, ми истог тренутка морамо да суспендујемо своје чланство у тој организацији“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да копање литијума значи да „Србија буде претворена у Конго“ да би се у ЕУ возили аутомобилима на струју.