Народна странка

Народна странка: Хитне оставке градских челника у Краљеву јер новцем грађана плаћају напредњачку пропаганду

Народна странка: Хитне оставке градских челника у Краљеву јер новцем грађана плаћају напредњачку пропаганду

Градско веће Краљева је 10. маја донело Решење о расподели средстава у области јавног информисања за 2018. годину. 

Cредства су  распоређена на бахат и сраман начин, са јасном намером гашења локалних медија и очигледно за финансирање политичке кампање Српске напредне странке средствима грађана Краљева.

Градски одбор Народне странке Краљево најоштрије осуђује доношење таквог решења, којим се једној режимској телевизији додељује осам милиона динара, а свим осталим медијским кућама у Краљеву укупно 200 хиљада динара, а притом је назив пројекта за који се опредељује највише новца „За напредно Краљево“.

Свој став представници градског одбора јасно су изнели на конференцијама за новинаре и емисијама локалних медија који су имали храбрости да се баве овом темом.

Дан након доношења овог срамног решења, 11. маја, Градски одбор Народне странке Краљево упутио је градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу Захтев за доступност информација од јавног значаја, у циљу прикупљања и утврђивања релевантних чињеница везаних за донето решење, али и за комплетан поступак који је претходио његовом доношењу, како би после детаљне анализе приступили подношењу захтева за покретање управног спора и поништењу тог акта.

Чланови и симпатизери Народне странке Краљево учествовали су у организацији протеста, одржаног 16. маја, а учествују и у припреми новог протеста заказаног за среду, 23. мај, чији су циљеви поништење решења и оставке градоначелника Краљева и Градског већа.

Време је да Краљево из трагикомедије пређе у акцију.

 

Стефан Станчић

председник Градског одбора Народне странке Краљево