Народна странка

Рума: Основан општински одбор Народне странке

Рума: Основан општински одбор Народне странке

Народна странка основала је oпштински одбор Рума. За председницу је изабрана Марија Младеновић, а за потпредседнике Синиша Бећагол, Горан Кадар и Милан Станишић.

Скупу су присуствовали потпредседници Народне странке Мирослав Алексић и Борислав Новаковић, као и потпредседник Извршног одбора Слободан Илић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће Народна странка учествовати у дијалогу власти и опозиције о изборним условима ако посредник буде Европска унија, и оценио да ће у том процесу бити постигнут напредак, јер власт себи не може да дозволи још једне изборе без опозиције.

„Међу нашим најважнијим захтевима биће слобода медија и раздвајање председничких избора од парламентарних и локалних“, рекао је Алексић у Руми, где је основан Општински одбор Народне странке.

Потпредседник Народне странке истакао је да је стварање јаке и развијене страначке организације услов за успех, а да се „залуђују они који мисле да се власт може променити само твитовима, саопштењима и наступима на телевизији“.

Алексић је навео да ће најјача опозициона странка бити она која ће моћи да покрије свих 8.200 бирачких места у Србији са 18.000 контролора на следећим изборима на које се опозиција изаћи ако буду створени фер изборни услови.

„То сада не може да уради ниједна странка и то је реалност. Народна странка је можда најдаље одмакла у том послу, али нас чека мукотрпан рад да страначком инфраструктуром покријемо целу територију Србије“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да је власт криминализовала изборни процес.  
„Иду по Србији и уместо летака деле црвене новчанице. Супротставићемо им се квалитетом људи и радом, разговараћемо са народом у широм Србије“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је неопходно да Народна странка почне да се припрема за изборе као да ће на њих изаћи, без обзира што ће одлука о изласку на изборе бити донета када буде познато какви ће бити изборни услови.

„Биће касно ако почнемо припреме за изборе тек када та одлука буде донета. Морамо имати капацитет да на изборе изађемо сами, а да у коалицију евентуално улазимо не зато што смо осуђени на коалицију, него само ако се покаже да ће коалициони наступ донети синергијски ефекат“, рекао је Новаковић.

Илић је рекао да ће Општински одбор Народне странке Рума бити један од носилаца Народне странке у Срему и Војводини.

Марија Младеновић рекла је да нико није дужан да трпи неправду, понижење и уцене и да је циљ Народне странке да створи услове за нормалан живот грађана да они не би бежали из Србије јер не могу да се запосле без партијске књижице.