Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Укинути забрану запошљавања лекара и медицинског особља

Санда Рашковић Ивић: Укинути забрану запошљавања лекара и медицинског особља

Народна странка сматра да треба укинути забрану запошљавања лекара и медицинског особља како би се побољшала здравствена услуга.
Такође сматрамо да је неопходно вратити обавезне систематске прегледе за све категорије становништва, јер превенција и рано откривање болести чувају здравље грађана, али и штеде трошкове лечења поодмакле болести и рехабилитације.
 
Последња акција бесплатних превентивних прегледа коју је организовало Министарство здравља показало је бројне недостатке здравственог система, о коме само министар Лончар говори као успешном.

Велики број људи који је недељу провео у редовима у здравственим установама, а има здравствено осигурање, био је тамо, јер и поред силног труда, у редовној процедури, уз тако хваљен информациони систем, није могао да закаже неопходан преглед код лекара специјалисте у разумном року.
 
Грађани су похрлили да се прегледају на ултразвуку, јер ни то у редовној процедури не могу да закажу у разумном року.
 
Влада штеди на оболелим грађанима, па тако они који имају проблеме са штитастом жлездом, не могу у државним установама да ураде анализу хормона, како су то могли у недељу.
 
Поштовани грађани Србије, имате право да сваког дана у свом животу добијете услуге у здравственим установама, као што вам је у недељу уделио онај који се игра са нашим животима, као што се игра и са државом и њеним институцијама.

 

Потпредседница Народне странке
Санда Рашковић Ивић