Народна странка

Не смемо дозволити да Вучић издају Косова представи као победу

Не смемо дозволити да Вучић издају Косова представи као победу

Видовдан, један од највећих српских празника и најзначајнијих датума у историји, момент је да се запитамо да ли смо као нација спремни да одћутимо и останемо неми посматрачи чињенице да Александар Вучић Србију трајно решава косовског проблема.

Њему је проблем како да своје намере сакрије и забашури. Нама је он проблем, јер је одлучио да преда све ни за шта - идентитет, територију, имовину, име за невладину организацију - и при томе се крије иза удворничких дијалога, патетичних пренемагања, намештених референдума и плашења народа ратом. У Београду и Краљеву звецка оружјем, а у Бриселу и Берлину шушка свилом.

За шест година владавине, Српска напредна странка урадила је две добре ствари. Након што је обновљен Музеј савремене уметности, данас је отворен и Народни музеј. То је вредно поштовања и честитања.

Али то су, по свему судећи, и једине две ствари у које се Александар Вучић није мешао. Све у шта се умешао - од војске до медија и фудбала, успео је да упропасти.

Косово је најважније питање са којим је Александар Вучић одлучио да се на свој површан, некомпетентан и неодговоран начин, не само позабави, него да ту ствар и заврши. Да заврши посао којим је, са својим менторима, пре две деценије наш народ и државу довео до санкција, бомбардовања и страдања. Тада су нас увели у рат, а данас нам поново прете ратом ако им не дозволимо да издају спроведу до краја. Убеђује нас да је алтернатива рату "историјско ДА".

Нико не прети Србији ратом. То су само покушаји Александра Вучића да на терет нације пребаци цену личних нагодби и промашаја, као и његови учитељи пре 20 година.

То не смемо да му дозволимо и Народна странка учиниће све стане на пут његовој намери да потпис којим се Косову даје столица у УН представи као једину алтернативу рату и историјску победу.

То се зове национална издаја. Тако се некад улазило у епску поезију, а данас у уџбенике националне историје под именом “издајник”.

У име Председништва Народне странке Вук Јеремић, Мирослав Алексић, Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Светозар Чиплић, Здравко Понош и Никола Јовановић