Народна странка

Правни савет Народне странке: Имамо материјалне доказе о кривичним делима везаним за нерегуларност избора

Правни савет Народне странке: Имамо материјалне доказе о кривичним делима везаним за нерегуларност избора

Правни савет Народне странке упутио је писмо председници Владе Србије Ани Брнабић у којем је обавештава да поседује материјалне доказе да позиви на гласање стижу на имена људи који не живе на адресама наведеним на позивима. Ако ништа не предузмете, можете постати саучесник у извршењу кривичних дела против изборних права, упозорава Народна странка Ану Брнабић.

Прочитајте писмо у целини

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Влада Републике Србије

Гђа Ана Брнабић, Председник Владе

Поштована гђо Брнабић,

Правни савет Народне странке упозорава Вас као Председника Владе Србије, да постоје докази да све већи број позива за гласање за београдске изборе стиже на лица која не станују на тим адресама. Несумњиво је да за ову врсту покушаја да се доведе у питање регуларност избора одговоран пре свега Министар у Вашoј влади др Небојша Стефановић.

Треба да будете свесни да већ сада поседујемо материјалне доказе и да ће опозиција преко контроле изборног процеса утврдити појединачно сваки случај извршења кривичног дела против изборних права грађана.

Правни савет Народне странке овим обавештењем које Вам достављамо, позива Вас да као премијер који је одговоран за законити рад државне управе и министара у влади, одмах предузмете мере које су Вам на располагању и спречите наступање последица извршења кривичних дела.

У противном, уколико ништа не предузмете и сами можете постати саучесник у извршењу кривичних дела против изборних права грађана која су кажњива по Кривичном законику.

Београд,

2. марта 2018.године

Народна странка

Правни савет

адв. Владимир М. Гајић