Народна странка

Народна странка захтева објављивање уговора о концесији београдског Аеродрома "Никола Тесла"

Народна странка захтева објављивање уговора о концесији београдског Аеродрома "Никола Тесла"

Народна странка захтева објављивање штетног уговора о концесији београдског Аеродрома „Никола Тесла“ којим је паразитски режим Српске напредне странке усрећио још једног страног инвеститора а одузео народу Србије још један важан национални економски ресурс.

Апсолутно све у вези са овом концесијом је било незаконито и сакривено од очију јавности – од непостојеће студије оправданости, сукоба интереса концесионог саветника и победника концесије до одсуства заштите запослених у Аеродрому „Никола Тесла“.

Министарка Зорана Михајловић је забранила објављивање уговора о концесији позивајући се на непостојећу одредбу „Правилника о начину вођења и садржини регистра јавних уговора“.

Бивши министар финансија Млађан Динкић је 2013. године донео поменути Правилник у којем је заиста постојала одредба да се јавности може ускратити увид у јавни уговор уколико би то било противно економским интересима јавног и приватног партнера.

Међутим, након њега је напредњачки економски „вундеркинд“ Лазар Крстић променио Правилник и избрисао ту одредбу, прописујући да се сви јавни уговори дају на увид јавности у складу са Законом о доступности информација од јавног значаја.

То значи да је министарка Зорана Михајловић ухваћена у лажи или евентуално незнању, што је у оба случаја чини недостојном да обавља посао министра.

Народна странка због тога захтева смењивање Зоране Михајловић и утврђивање њене кривичне и материјалне одговорности у овом незаконитом поступку концесије.

Народна странка такође подсећа премијерку Ану Брнабић на њену изјаву од 8. децембра 2017. године, када је јавно обећала да ће уговор и његови анекси бити јавни те је позивамо да покаже да њена реч вреди нешто и да одржи обећање.