Народна странка

Народна странка: Напредњачка власт у Врању оставља десетине породица без прихода, руши легалне киоске за рачун моћника

Народна странка: Напредњачка власт у Врању оставља десетине породица без прихода, руши легалне киоске за рачун моћника

Повереништво Народне странке у Врању саопштава да се у том граду укалањају киосци по наређењу “напредне власти”, која је тиме показала сву осионост и бахатост, јер је десетине породица оставила без посла и извршила напад на приватни бизнис и мале предузетнике.

Пошто је реч о десетинама објеката, који су легално постављени одлуком градске власти и закупци су редовно плаћали закупнину земљишта, поставља се питање зашто је киоск код Дома војске срушен, а није демонтиран, као и ко ће власнику надокнадити причињену штету.

Питамо локалну власт Српске напредне странке зашто није уклоњен и монтажни објекат у којем је „Симпова“ цвећара, а који се налази непосредно поред срушеног, као и киоск испред хотела?

Да ли су власници тих објеката посебно заштићени и изузети из „програма уклањања“?

Васт Српске напредне странке у Врању овим потезом вероватно отвара простор за неког много важнијег и моћнијег, коме су локације у центру града запале за око.

Сви који су своје породице издржавали од киоска биће само колатерална штета бахате власти и будући проблем Националне службе за запошљавање, а тиме и државе.

 

Повереник Народне странке за Врање
Ђорђе Ристић