Народна странка

Народна странка Зрењанин: Приватни инвеститор гради преко јавног тротоара

Народна странка Зрењанин: Приватни инвеститор гради преко јавног тротоара

У последње време смо сведоци интензивиране градње у нашем граду. Неко би помислио да је Зрењанин просперитетан град, са великом потражњом станова, па се гради на сваком кораку. Често су зграде, које ничу као печурке после кише, по питању дозвола, али и самог начина становања врло упитне, али сада смо дошли до новог нивоа бахатости.

Народна странка Зрењанин пита надлежне градске институције ко је одговоран за овакав немар? Како је могуће допустити приватном инвеститору да гради преко јавног тротоара, и то, ни мање, ни више него да блокира главни улаз у МЗ Доситеј Обрадовић? Да ли је инвеститор добио дозволу, и ако јесте, ко је такву дозволу издао? Ако је није добио, како је могао да гради и доврши овако нешто? Тај колски улаз у гаражу није могао да буде изграђен преко ноћи, и да нико од надлежних органа није ни једног тренутка оспорио такву могућност.

Народна странка пита да ли би неко од нових неимара, који се хвале паметним зградама и енергетским пасошима, али и блокирају постојеће тротоаре, могао бар да пошаље коју мешалицу асфалта становницима Барске улице, који већ деценијама чекају да њихова улица буде асфалтирана?

Народна странка Зрењанин