Народна странка

Народна странка Чачак: Наша је дужност да будемо уз Србе на Косову и Метохији

Народна странка Чачак: Наша је дужност да будемо уз Србе на Косову и Метохији

Пренето са портала Епицентар прес

 

На протесту под називом "Чачак против насиља над Кабларом", који је одржан код споменика војводи Степи Степановићу у Чачку, присуствовало је и неколико чланова Градског одбора Народне странке Чачак.

Иако је у претходним објавама једног чачанског портала, блиском актуелној власти, наведено да на протесту нису присуствовали Народна странка и Двери, свеукупни догађаји изазвали су општу полемику и интересовање јавности.

У потрази за истином, контактирали смо потпредседницу Народне странке у Чачку Виолету Марковић која је редакцији Епицентра пресс проследила став Градског одбора који преносимо у целини:

На синоћњем протесту који се одржао код споменика војводе Степи и на коме су говорили неки лидери опозиције, као и неки посланици, присуствовало је и неколико активних чланова Народне странке. Пошто је протест и званично "прешао у политички", говорима политичара на овом протесту, сматрали смо да је коректно да сви износимо оно што мислимо да је тренутно највеће насиље у Србији.

У овом тренутку српски народ на Косову и Метохији трпи незамислив терор, препуштени на милост и немилост Аљбину Куртију. Наша је дужност да будемо солидарни с њима и да им пружимо подршку, па су наши чланови стога и раширили транспарент "Косово је срце Србије", који је, ето, ушао у кадар директног преноса оних телевизија које извештавају о незадовољству грађана.

Код грађана је овај поступак изазвао пажњу, интересовање и поштовање - и хвала им на томе.

Искрено верујем да је Косово и Метохија у душама свих нас, а посебно да је емпатија према нашем народу већа од емпатије према било ком другом, нпр. украјинском.

Овим путем осуђујемо напад на нашег еколошког активисту Јевђенија Јулијана Димитријевића и мислимо да је тако нешто недопустиво. Надамо се да ће полиција бити једнако "спретна" у њиховом привођењу, као и када је хапсила активисте на Каблару.

Ако смо сви пред законом једнаки. Свесни да итекако нисмо, изборићемо се да будемо, рекла је Виолета Марковић.

 

Фото: Епицентар прес