Народна странка

Народна странка Лесковац: Оставка градоначелника није морални чин

Народна странка Лесковац: Оставка градоначелника није морални чин

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је 12 година себе представљао као најбољег градоначелника и у маниру гротескних аутократа себи додељивао све могуће награде и титуле. Добијао је награде и за своје терасе и двориште, чак су повеље добијали и његови кућни љубимци.

За то време, за време владавине какву Лесковац не памти, град је напустило 20.000 радних, способних, храбрих и паметних људи, јер су са својим породицама гурнути на ивицу сиромаштва, без икакве перспективе.

Систематски уништавајући Лесковац до апокалиптичних размера, Цветановић је суграђанима отео право на нормалан, достојанствен и цивилизован живот. Непрегледним низом грешака и корупционашких афера, лесковачки градоначелник је потпуно избрисао танку линију између рада локалне власти и добро организованог криминала.

Последице такве накарадне политике највише трпе грађани који су свесни да Цветановићева оставка на место градоначелника није морални чин.

Није се градоначеник нагло пробудио из дванаестогодишњег сна, пренуо и увидео сопствене грешке и колику је несагледиву штету нанео Лесковцу и Лесковчанима. Нема ту етике, искреног кајања, одговорности, нити достојанства и части.

Градоначелник се понизно, без става и у страху, повиновао наредби Александра Вучића, свог неприкосновеног вође, ментора и заштитника. Зарад, како личних тако и ускопартијских интереса, Цветановић је окренуо леђа Лесковцу и својим суграђанима, као и увек до сада.

Народна странка у Лесковцу је перманентно указивала на неодговорност сада већ бившег градоначеника и нудила грађанима решења за излазак из кризе.

Народна странка није занемаривала интересе народа и увек је са грађанима делила тежњу за неопходним и системским променама на боље.

Народна странка ће политички артикулисати оправдано народно незадовољство и заједно са Лесковчанима казнити Цветановићев и Вучићев режим.

 

Момир Пејатовић
повереник Народне странке за Лесковац