Народна странка

Народна странка Чачак: Док власт користи службене аутомобиле у приватне сврхе, грађанима Чачка проширују наплату паркирања

Народна странка Чачак: Док власт користи службене аутомобиле у приватне сврхе, грађанима Чачка проширују наплату паркирања

Драги грађани,

Наш град је поново постао жртва непромишљених одлука чачанских напредњака, овог пута у вези са ширењем броја паркинг места. Док се ове одлуке често представљају као "напредак" и "унапређење", питамо се за чији интерес се заиста ради и по коју цену. За интерес грађана сигурно није!

Ово је у суштини комерцијализација наших улица, јер све више и више наших јавних простора постаје плен за комерцијализацију. После рушења гаража и продаје паркинга и зелених површина око стамбених зграда, на ред су стигле и улице.

Улице треба да буду на корист нашим грађана, а оне постају средство за извлачење додатних прихода из њихових џепова. Ова додатна експлоатација улица сведочи о недостатку бриге за стварне потребе људи. Уместо да им олакша живот, додатно им ствара проблеме и оптерећује новчаник.

Да ли се  питате зашто вас власти нису питале за ваше мишљење пре него што су донели ову одлуку?

Они се понашају као да се њихово мишљење сматра исправнијим од мишљења грађана који ће бити директно погођени овом одлуком. Али познат је њихов арогантан приступ управљању градом. Сете вас се само када им треба глас за изборе, како би и даље владали и пљачкали.

Уместо што се проширују паркинг места, власт би требало да размотри озбиљније алтернативе, као што су функционалнији јавни превоз путника, како би био замена превозу аутомобилима, и јавне гараже које би ценом паркирања подстицале да се аутомобили не паркирају на улици. Али у јавну гаражу треба инвестирати далеко више него на улици оцртати паркинг места и наплаћивати. Овом одлуком ће се отворити и додатна радна места СНС чланова, опет  на терет грађана.

Има ли просечна чачанска породица са децом алтернативу у овом граду да одвезе децу у вртић или школу и да стигне на посао, осим својим аутом? Да ли је просечан грађанин Чачка у једнаком односу као и функционери града? Када сте видели функционера власти у Чачку да се вози аутобусом до посла? Где паркирају они своје аутомобиле? Плаћају ли паркинг, или су јавни простор приватизовали за своје аутомобиле? Или се служе службеним аутомобилима и ван радног времена? Да ли и они деле потешкоће које свакодневно имају Чачани или се понашају као посебна бића?

Чачак је спреман за промену овакве однарођене власти. Један од приоритета када преузмемо власт у нашем граду је да спроведемо озбиљна решења како би се растеретиле саобраћајне гужве и решимо дугогодишњи проблем паркирања, како за грађане који живе у центру града, тако и за грађане који су принуђени да путују у центар на посао.

Бољи услови за живот свих грађана, а не појединаца, морају бити приоритет будуће власти.

 

Градски одбор Народне странке Чачак