Народна странка

Народна странка Зрењанин: Линглонг неометано послује, а за обилазницу нема новца

Народна странка Зрењанин: Линглонг неометано послује, а за обилазницу нема новца

Градске власти обећавају да је обилазница скоро готова, да ће се Линглонг трудити да поштује све мере заштите животне средине, да погон за прераду пластике у Перлезу не ради, да ћемо пити исправну воду, да је ваздух потпуно здрав и чист, да су вртићи и образовне установе приоритет...

Народна странка издваја само неколико примера, у којима је јасно видљиво да су сви погони власти усмерени у замајавање људи, док је стварност више црна него ружичаста.

Обилазница око Зрењанина се гради као Скадар на Бојани, који се као кец из рукава вади само пред изборе, и представља идеалну кулису за сликање политичарима који ће обећавати све оно што и сами знају да се неће десити.

Радови у Линглонгу се настављају мимо свих законских регулатива, док представник кинеске компаније, задужен за заштиту животне средине, здравље и безбедност на раду, који се на састанку са представницима градских власти појављује лежерно обучен (што говори  колико нас (не) поштује), говори да ће се његова компанија трудити да прилагоди свој рад еколошким стандардима наше земље.

Народна странка Зрењанин жели да подсети и властодршце у граду, али и свеколику јавност да кинески радници у комплексу ЛингЛонг живе у нељудским, по здравље и безбедност опасним условима; да су представници ове компаније посадили пар десетина младих садница испред фабрике уља "Дијамант", а не око свог комплекса, па све горе речено више личи на фарсу него на озбиљно, домаћинско пословање, на корист свих!

Загађење у Перлезу је евидентно, и опет се играмо мачке и миша - фабрика ради, па је закључана, али багери унутра пуном паром затрпавају отпад, загађују речне токове, али и водоизворишта.

Такозвана фабрика воде не ради, али је врло активна на друштвеним мрежама, где спонзорише текстове у којима "пере" себе, и сваљује сву кривицу на друге.

Ваздух је пун ПМ10 и ПМ2,5 честица и нездрав, али ко ће још и о томе бринути, кад стиже нових 450 милиона динара из буџета Србије "за одржавање текуће ликвидности", шта год то значило.

Вртић Невен и даље не ради, у школама је ситуација катастрофална, ђака све мање, резултати на пробном завршном тесту поражавајући...

Драги суграђани, да ли и даље  верујете градској власти, која упорно покушава да вам стави ружичасте наочаре?


Повереништво Народне странке Зрењанин