Народна странка

Зрењанин: Хапшења одговорних у случају фабрике воде само представа за јавност

Зрењанин: Хапшења одговорних у случају фабрике воде само представа за јавност

Поводом хапшења одговорних у малверзацијама око фабрике воде, Народна странка Зрењанин тражи од градоначелника и челника фабрике да изађу пред јавност и објасне грађанима шта се дешава. Сведоци смо да је ситуација са водом у граду криминална. Већ 16 година је вода из градског водовода забрањена за пиће; отварају се приватне фирме којима се додељују послови од јавног значаја; мењају се закони и референтне вредности воде; новац се дели шаком и капом сумњивим инвеститорима без динара капитала.

За све то време грађани троше енормне своте новца на флаширану воду, или користе воду која је опасна по њихово здравље, сви смо заморчићи над којима се врше опити in vivo, а градоначелник, заједно са премијерком обећава нове и нове датуме када ћемо коначно имати здраву пијаћу воду из градског водовода.

Народна странка оштро осуђује још један покушај манипулисања јавности и тражимо да се хапшења не спроводе у сврху предизборног маркетинга, већ да се одговорни заиста казне.

Подносили смо кривичне пријаве, протестовали, тражили смене, и ништа од тога није било важно у неизборним годинама. Плашимо се да је и ово само још једна, врло јефтина представа за јавност, јер смо толико пута били у прилици да видимо да неко жртвено јагње страда, а да они који вуку конце и који се обогате, остану нетакнути.

Због тога ћемо бојкотовати изборе јер нећемо да учествујемо у лажној држави и лажним изборима лажне власти у Зрењанину и Србији.

Народна странка Зрењанин