Народна странка

Врање: Притисци и претње ауто – превозницима због протеста у Београду

Врање: Притисци и претње ауто – превозницима због протеста у Београду

Поводом великог протеста грађана против режима Александра Вучића и Српске напредне странке заказаног за 13. април у Београду, Градски одбор Народне странке у Врању има обавезу да се огласи и обавести јавност о томе да су од стране режима грађани Врања онемогућени да се самоорганизују и да у  сопственој режији организовано оду на протест.

Наиме, у последњих неколико дана ауто – превозници из Врања изложени су невероватним притисцима од стране режима.

Власницима ауто – превозничких  фирми се прети разноразним инспекцијама, као и да ће бити изложени ванредним техничким прегледима својих возила, да ће им таблице бити скинуте са возила, те да ће по сваку цену бити искључени из саобраћаја уколико прихвате да тога дана возе грађане на протест у Београду.

Међутим, претње и притисци се ту не завршавају, већ се говори и о томе да може доћи чак и до затварања тих фирми.

Градски одбор Народне странке у Врању најоштрије осуђује овакав вид притиска на ауто – превознике  који поштено раде свој посао, плаћају порез држави, која са друге стране не дозвољава да исти зараде новац од којег живе.

Градски одбор народне странке Врање поставља питање, да ли овакви видови притисака, претњи и уцена постоје у слободном и демократски уређеном друштву или су својствени режиму изразите аутократије?

Градски одбор Народне странке Врање