Народна странка

Народна странка Ваљево: Оптужница за “Невидљиву децу” доказ о корумпираној власти

Народна странка Ваљево: Оптужница за “Невидљиву децу” доказ о корумпираној власти

Подизање оптужнице против седам особа ангажованих у пројекту "Невидљива деца" за злоупотребу службеног положаја и злоупотребу службеног положаја у покушају, доказ је о корумпираности власти СНС-а у последњих девет година, а нарочито од 2016. до 2020. године, наводи у саопштењу Народна странка Ваљево. 

"Ово је најморбиднији пример у односу на свеопшту пљачку од извођења инфраструктурних радова до опредељивања средстава медијима, невладиним организацијама и готово по свим другим основама. Разлог за то је ‘некажњивост’ свега што изабрани представници народа раде, потпуна неодговорност и узурпација свих институција од стране ‘дружине’ на власти. Данас смо сведоци са каквим је све криминалним организацијама власт у Србији била у вези", наводи Народна странка.

Градски одбор Народне странке Ваљево наглашава да је посебност овог случаја злоупотреба средстава која су намењена деци са посебним потребама. 

"Реч је о донацији Европске уније. Вероватно је донатор преко надлежне комисије ЕУ тражио да се покрене истрага и испита располагање тим средствима. Како ће Европска унија реаговати и шта ће бити са будућим пројектима које финансира Европска унија, то ћемо тек видети".

Народна странка Ваљево наводи још и то да је Српска напредна странка избором новог руководства хтела да прикрије све брљотине претходног.

"Градоначелник у овом тренутку не сме остати нем, он се мора огласити поводом овог случаја, а пред функционерима Српске напредне странке је оптужница и суд, који ће се поводом случаја изјаснити и донети пресуду. Они се свакако не могу више бавити функцијама од јавног значаја, не могу бити одборници и представници грађана у Скупштини града. То се у свакој ‘нормалној’ земљи подразумева. Видећемо да ли се и Србија сврстава у ред таквих земаља", пише у саопштењу Народне странке Ваљево које потписује председник Градског одбора Милош Миливојевић.