Народна странка

Народна странка Ужице: Докле је стигао поступак у вези са афером "Ужице-гас"?

Народна странка Ужице: Докле је стигао поступак у вези са афером "Ужице-гас"?

Народна странка Ужице упутила је захтев Вишем јавном тужилаштву у Краљеву за информацијaма о фази поступања по кривичној пријави коју смо поднели против бившег градоначелника Тихомира Петковића и Миће Мићића, власника МПП "Јединство" из Севојна због кривичног дела злоупотребе службеног положаја. Предметна кривична пријава је 2. новемра 2020. године из Вишег јавног тужилаштва у Ужицу упућена Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштав у Краљеву.

Тaкође, у складу са Законом о доступности информација од јавног значаја, поднели смо и захтев Министарству рударства и енергетике  у коме тражимо да нас обавесте које су инспекцијске радње, од оних на које их обавезује закон, предузели поводом наше пријаве да су бројни гасни објекти "Ужице-гаса", нелегални, пуштени у рад и изграђени без одговарајућих дозвола.

Подсећамо да је Народна странака Ужице дошла у посед документације која указује на дугогодишњу злоупотребу службеног положаја пријављених, почев од 2007. године када је настало јавно-приватно партнерство "Ужице-гас".

Такође, поред доказа о финасијским малверзацијама, којима је "Ужице - гас" постао механизам за пљачкање Ужичана, укзали смо и на  озбиљан безбедносни ризик, с обзиром на основану сумњу да велики број гасних објеката нема одговарајуће дозволе. То је недавна ексползија у Крчагову и доказала.

О даљем току поступка, поступању или непоступању надлежних органа, јавност ћемо детаљно извештвати.

Ивана Парлић
председница ГрО Народне странке Ужице