Народна странка

Трстеник: Кривичне пријаве за људе који су Прву Петолетку гурнули у стечај, а затим је купили за 20 одсто процењене вредности

Трстеник: Кривичне пријаве за људе који су Прву Петолетку гурнули у стечај, а затим је купили за 20 одсто процењене вредности

Народна странка Трстеник поднеће кривичне пријаве против свих лица која су учествовала у малверзацијама приликом продаје дела „Прве Петолетке“ у стечају. Такође, одборници ће наставити бојкот локалног парламента све док се у њему не стекну услови за расправу о овој и другим темама које директно утичу на живот грађана Општине Трстеник.

Председник Одбора др Владан Миодраговић указао је на неупућеност јавности у малверзације које се тичу продаје дела Прве Петолетке, али и у улогу коју је у томе имао председник Републике Србије Александар Вучић.

„Део имовине „Прва Петолетке“ из Трстеника у стечају је продат, а имовину је од стечајног управника купила приватна фирма „Петолетка доо“ чији је законски заступник Љубисав Панић, исти човек који је био генерални директор када је Прва Петолетка 2016. године отишла у стечај. Да ствар буде још бизарника, сва имовина и опрема купљена је од стечајног управника за само 20% процењене вредности“, рекао је Миодраговић.

Он је додао да су челници „Петолетке доо“ блиски Српској напредној странци, а неки чак и високи локални функционери који су искористили раднике и сакрили се иза њиховог формалног конзорцијума.

Миодраговић је поставио питање порекла новца којим је купљена имовина и подсећа да је приватна , „Петолетка доо“ уз хале, земљиште, стругове, дизалице, бушилице и другу опрему од стечајног управника купила и локале у Загребу и Новом саду као и три хотелске собе радничког хотела у Трстенику.

„Председник Републике је у фебруару ове године обећао да ће новооснованој приватној фирми из буџета Републике Србије дати 2 милиона евра новца грађана Србије како би та приватна фирма купила халу и потребну опрему. Ако је тај новац стигао и ако је њиме купљена имовина од стечајног управника истражни органи ће имати много посла у наредном периоду“, поручио је Миодраговић.