Народна странка

Народна странка Суботица: Позивамо лекаре да направе Слободну болницу

Народна странка Суботица: Позивамо лекаре да направе Слободну болницу

Градски одбор Народне странке Суботица, поводом ситуације са вирусом корона, позива све лекаре да оформе Слободну болницу”која неће обмањивати грађане као што тренутно чине директор Опште болнице Слободан Пушкар и градоначелник Богдан Лабан.

"Први одговоран потез, који очекујемо, јесте смена Пушкара и градоначелника Лабана. Лабан је лагао о зарази у Болници и поткрадао Суботичане. Стога не може да буде шеф градског Кризног штаба”, рекао је председник суботичког одбора Владимир Половина.

Из одбора истичу да дговрност дели и доктор Гордана Кртинић која је “погазила Хипократову заклетву зарад партијских интереса”.

“Сматрамо да њена лекарска лиценца мора да буде преиспитана. Такође, Александар Радуловић, начелник одељења гинекологије и акушерства у суботичкој болници, мора да објасни полицији и тужилаштву шта му је био мотив да видно болестан, са упалом плућа, изврши два царска реза, након чега се испоставило да је жаражен ковидом-19”.

“Ако већ немамо адекватан здравствени систем у Суботици, Суботичани заслуужују истину, како би се сами заштитили. Апелујемо на грађане да ниво личне одговорности подигну на највиши ниво, јер систем који нас је лагао претходних недеља нема ни жељу, ни капацитет, да нас заштити од последица епидемије”, наводе чланови Градског одбора.