Народна странка

Народна странка Раковица: Отворено писмо министру Небојши Стефановићу

Народна странка Раковица: Отворено писмо министру Небојши Стефановићу

Поштовани господине министре,

грађани Раковице и чланови Народне странке из Раковице већ пуних шест година са великим интересовањем и знатижељом посматрају једну необичну појаву у локалном политичком животу. Високи службеник вашег Министарства, државни секретар магистар Милосав Миличковић, готово сваког дана обилази радове на инфраструктури, уређењу паркова, тротоара, улица и објеката на територији наше општине. Он држи говоре, обећава, држи мапе, планове, понекад лопату или метлу или се само рукује са члановима странке који  су ту доведени да глуме заинтересоване грађане или да му аплаудирају.

Због тога желимо овом приликом да вас питамо да ли сте упознати са активностима ваших сарадника током радног времена?

Да ли сте се уверили да су сви у вашем Министарству у потпуности савладали опис надлежности функција које обављају?

Да ли постоје закони и прописи са којима шира јавност није упозната, а којима се уређују надлежности државног секрета МУП-а по питању љуљашки, клацкалица, бетонских стаза, асфалтирања и рингишпила?

Да ли вам је познат појам присвајања надлежности других органа, као и да је такво присвајање кажњиво по закону?

Господине министре, упознати смо и са тужном чињеницом да је ваш државни секретар уједно и најспособнији напредњачки кадар у Раковици, и да из године у годину имате великих страначких проблема када треба поставити на функцију неког ко би био самосталан и способан да без ичије помоћи обавља послове из своје надлежности. Миличковић је, према нашем искуству, ангажован на превише страна, тако да му се дешавају велики пропусти када су у питању најодговорнији локални послови. У Раковици зелене површине у насељима са десетинама хиљада становника остају непокошене и неочишћене и по годину дана, улице неопране и неочишћене по више месеци, контејнери неиспражњени, улице уступају места кратерима, појављују се змије и пацови, а током зиме улице остају завејане до пролећа. У наступајућој јесени ниједан једини лист неће бити очишћен након опадања и запушиће већ запуштену кишну канализацију. Један у низу већих пропуста догодио му се током епидемије вируса корона, када је канистере за дезинфекцију поставио на три локације, а потпуно заборавио на део Раковице у којем живи скоро половина становника (Кошутњак, Канарево брдо, Миљаковац и Миљаковачки извори). Тада ни превоз није функционисао, па су људи ишли пешке по неколико километара...

Из наведених разлога молимо вас да нешто предузмете, да Миличковића релаксирате обавеза, да као страначки челник пронађете кадрове у другим деловима града, да нас не препуштате неспособнима и неискуснима на милост и немилост, и да почнете да примењујете прописе и законе, почев од запослених у вашем Министарству. Будите сигурни, господине министре, да ми за вас нећемо гласати, али ћемо се увек сећати да сте људски поступили када сте нам помогли и поставили способне људе на места од којих зависи квалитет живота великог броја грађана Раковице и да сте буџет напуњен нашим скромним примањима заштитили од разних политичких хијена и лешинара.

 

Народна странка Раковица