Народна странка

Народна странка Панчево: Губимо Азотару, а плаћамо дугове Србијагаса

Народна странка Панчево: Губимо Азотару, а плаћамо дугове Србијагаса

Градски одбор Народне странке Панчево најоштрије осуђује одлуку Владе Србије на челу са Аном Брнабић о отпису дуга „Србијагаса“ према држави у износу од 1,2 милиарде евра, док се отпис дуга „Азотаре“ ни не разматра.

„Србијагас“ годинама само гомила дугове и прави губитке, а то плаћају грађани. Директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић као члан Социјалистичке партије Србије очигледно ужива привилегије, те може да константно прави грешке и злоупотребљава свој положај. Постављамо питање председници Владе зашто држава није могла на исти начин да опрости дугове наше „Азотаре“ која је највећи део дуга и направила управо због испоруке гаса? Зашто је „Азотара“ морала бити гурнута у стечај чиме је преко 900 радника остало без посла? Отписивањем дуга „Србијагасу“ држава је показала да има простора да исто учини и „Азотари“. Међутим, поново се показало да аршини нису исти за све и да предност има владајућа коалиција.

Подсећамо да „Србијагас“ уредно спонзорише спортске клубове милионским донацијама, а за своје дугове се ослања на грађане. Да предузеће не функционише како треба показало се и блокирањем топлана по Србији. У мају месецу блокирано је и ЈКП „Грејање“ Панчево због дуга за гас, а запослени су остали без плата за тај месец. Иако у „Грејању“ има и превише радника запослених захваљујући партијској књижици, стручни и савесни радници нису заслужили да се преко њихових леђа политичари „играју“ политике.

Позивамо и председницу Владе, али и председника Србије да још једном преиспитају одлуку о стечају „Азотаре“ и врате раднике на своја радна места. „Азотара“ је стратешки важна за Панчево и не смемо да је изгубимо.