Народна странка

Народна странка Палилула: Власт да помогне суграђанима који живе у картонском насељу

Народна странка Палилула: Власт да помогне суграђанима који живе у картонском насељу

Општински одбор Народне странке Палилула тражи од власти да се коначно позабави нехигијенским насељем у улици Вука Врчевића. У кућама од картона, лима и понеке старе цигле живи око хиљаду људи, а тај број се непрестано повећава. Улица у којој се налазе неусловне уџерице претворена је у отворену депонију грађевинског шута, хемијског отпада и угинулих животиња. Фекалије и отпадне воде изливају се директно на улицу. Много је и паса луталица у овом подручју познатијем као “Палилулски Бангладеш”.

Одлазећа општинска власт обећавала је да ће учинити све да поправи постојеће стање. Међутим, за осам година није урађено ништа. Од било каквог комуналног или социјалног решења само громогласна тишина. Понижавајућа подела прехрамбених пакета и пар хиљада динара пред изборе у замену за глас је једино што им је општинска власт обезбедила.

На само 500 метара од поменутог "Бангладеша" никле су хиљаде квадрата два тржна центра. Радње најпознатијих светских брендова, уређене пешачке стазе, дрвореди, паркинзи.., најбоље показују поделу друштва на грађане првог, другог и чак трећег реда. 

Позивамо нову локалну власт да се не угледа на своје претходнике у лажи, корупцији и обмањивању својих суграђана, већ да се окрену грађанима и реше горућа питања наше општине.

ОО Народне странке Палилула