Народна странка

Народна странка Палилула: Пројекти за очување животне средине као партијски плен

Народна странка Палилула: Пројекти за очување животне средине као партијски плен

Општински одбор Народне странке Палилула захтева од руководства општине, Агенције за заштиту животне средине и НАЛЕД-а детаљан извештај о трошењу новчаних средстава добијених од Европске уније на име пројеката за заштиту животне средине од 2019. до 2020. године и средстава наплаћених од ЕКО таксе у 2020. години.

Постоји оправдана сумња да се средства која се прикупљају као донације Европске уније за пројекте за заштиту животне средине и која се узимају од Града Београда и кроз ЕКО таксу ненаменски троше и преусмеравају за другу намену.

Грађани Палилуле на чијем подручју живи и привређује око 200 000 грађана Београда нам се свакодневно јављају са проблемима који директно угрожавају њихово здравље и који се односе на четири области:

1. Загађење ваздуха

2. Неадекватна мрежа контејнера за одлагање рециклажног отпада

3. Загађени канали на левој обали Дунава

4. Непостојање канализационе мреже

Разлог за сумњу је посебно основан због нетранспарентног начина располагања тим средствима. Тражимо од руководства општине Палилула детаљан извештај о томе који су пројекти за заштиту животне средине у 2019. и 2020. години реализовани и какав је њихов конкретан резултат на очувању и заштити животне средине јер то грађани не виде и са правом траже одговоре.

Грађани имају лоша искуства са руководством општине Палилула, који су на власти још 2016. године, а биће упамћени по додељивању тендера фирмама блиским СНС-у., нетранспарентном трошењу буџетских средстава и многим неиспуњеним обећањима.

Народна странка Палилула