Народна странка

Народна странка Звездара: Стари људи, нове пљачке

Народна странка Звездара: Стари људи, нове пљачке

Председник Скупштине Општине Звездара Александар Ерор заказао је за петак, 4. септембар, седницу Скупштине Општине Звездара на којој је, између осталог, као тачка дневног реда предложен избор председника Општине Звездара, заменика председника Општине и чланова Већа градске општине Звездара.

Иако су избори одржани 21. јуна, Звездара ни после скоро три месеца још није добила председника општине. Проблеми се гомилају али исте нема ко да решава, те грађани са правом негодују због односа и поступања изабране одборничке већине према Звездари и њеним становницима.

Одборници Скупштине општине Звездара у позиву за седницу нису добили предлог одлука о којима ће се гласати са биографијама предложених кандидата, па тако, осим одборничке већине, остали одборници Скупштине неће бити упознати са кандидатом за председника општине све до дана одржавања седнице.

Овакво нетранспарентно поступање водећих људи Општине Звездара није ништа ново. Познато је да су водећа лица на листи Српске напредне странке “Александар Вучић за нашу децу” биле јавне личности које својим деловањем нису предузеле баш ништа да живот становника Звездаре учине бољим, а то су кошаркаш Ђорђе Гагић, певачица Неда Украден, дизајнер Сузана Перић, новинар Немања Пајић и други. Ова лица на изборној листи имала су за стварни циљ да прикрију досадашње руководство Општине Звездара као вероватно нове кандидате за иста руководећа места.

Зашто се кандидати за руководећа места Општине Звездара крију од јавности ?.

Зато што су претходну власт у Општини Звездара чинили необразовани и корумпирани кадрови којима је заједнички именитељ био лично богаћење на штету свих становника Звездаре.

За време њиховог мандата на Звездари није отворена ниједна основна школа, вртић или амбуланта, улице и саобраћајнице у насељима нису реконструисане и налазе се у катастрофалном стању угрожавајући безбедност учесника у саобраћају, нелегална градња досегла је свој зенит, одржавање чистоће улица и насеља је на најнижем нивоу, на зеленим површинама уместо цвећа цвета амброзија а улице за које су исплаћене паре на тендеру нису асфалтиране. Звездара инвестиционо и инфраструктурно пропада а за време владавине Српске напредне стране Звездара није добила ниједан инфраструктурни објекат или капиталну инвестицију.

Основано сумњамо да руководство Општине Звездара које чека на свој избор неће претрпети веће кадровске промене. Међутим, добра ствар јесте што ће исти кадрови бити апсолутно одговорни и преузети пуну одговорност за стање на Звездари у периоду од 2016. године надаље.

 

Општински одбор Народне странке Звездара