Народна странка

Народна странка Зрењанин: Кривична пријава због криминално лошег посла изградње пречистача воде

Народна странка Зрењанин: Кривична пријава због криминално лошег посла изградње пречистача воде

Народна странка Зрењанин и остале чланица удружења „Заједно за воду“ поднели су кривичну пријаву против НН лица због многобројних неправилности у послу изградње постројења за пречишћавање воде у том граду, чији становници више од 15 година немају исправну воду за пиће у својим домовима.

Повереница Народне странке Зрењанин Наташа Велемир изјавила је да је грађанска иницијатива „Заједно за воду“ установила катастрофалне пропусте и да се тужбом тражи од тужилаштва да прибави сву потребну документацију.

„Ситуација је неиздржива. Неспособна напредњачка власт не може да реши проблем водоснабдевања у Зрењанину и зато ће морати да одговара. Ми смо упознали грађане са преваром у којој није познато ни ко је тачно добио посао изградње постројења“, “, рекла је Наташа Велемир.

Раније је објављено да грађани Зрењанина, због јавашлука локалне власти, сваког дана плаћају по 4.500 eвра пенала наводно страном инвеститору  док постројење не почне да ради.  

У пријави се наводи да након завршетка радова нису обављени технички преглед и тестирања за утврђивање карактеристика постројења.

„Постројење нема захтевани капацитет, не производи воду захтеваног квалитета, дезинфекија воде се не обавља на начин захтеван тендером, а губици воде су за 300 одсто већих од предвиђених“, наводи се у пријави.

Цена прераде са захтеваним обликом дезинфекције и пречишћавањем и депоновањем отпада сигурно премашује планирану, додаје се у пријави.