Народна странка

Суботица: Отворена канцеларија Народне странке

Суботица: Отворена канцеларија Народне странке

Народна странка отворила је канцеларију у Суботици. Отварању страначких просторија присуствовали су генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић, председник Градског одбора Нови Сад и повереник за Војводину Борислав Новаковић и повереник Народне странке за Суботицу Владимир Половина.

Стефан Јовановић је рекао да је дан у којем је отворена канцеларија Народне странке у Суботици важан дан за тај град, и најавио да ће ускоро бити одржана оснивачка скупштина Градског одбора Народне странке Суботица.  

„Пред нама је велики задатак промене накарадног система у Србији и веома важно да се сви посветимо обнови државе и друштва, који су разорени. Чека нас много посла. Највећи посао нас очекује по промени власти, за коју верујем да ће се догодити врло брзо, како на републичком нивоу, тако и у Суботици. За промену система важни су нам свака грађанка и сваки грађанин“, рекао је Јовановић.  

„Верујем да ћемо ускоро у овим просторијама славити нашу победу на изборима, који морају бити фер, слободни и демократски“, истакао је Јовановић.

Јовановић је подсетио да Народна странка, годину и по после оснивања, има 110 формираних локалних територијалних организација, а да је циљ да до краја године оне буду основане у свих 178 општина и градова у Србији.

Новаковић је рекао да су поново наступила времена за која смо веровали да су прошла и у којима је потребна храброст за политички ангажман.

„Дошао сам овде и да јасно кажем да хоћемо победу опозиције на наредним локалним изборима у Суботици“, истакао је Новаковић.

Новаковић је честитао свима који су приступили Народној странци, јер су тиме свој лични углед, утицај, препознатљивост и оно што њихово име значи у локалној средини на известан начин ставили на располагање странци.

„Пред нама је обавеза да ту врсту поверења не изиграмо и да ниједним гестом нити поступком не учинимо било шта што би одударало од очекивања и надања чланова Народне странке“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да од тренутка у којем је Србијом завладао Александар Вучић на политичкој сцени „више не постоји лево и десно, него цивилизовано и нецивилизовано“, а да СНС државом влада нецивилизовано.

„Државом се влада преко институција и закона. Не може држава да стане у вољу или зловољу једног човека, ко год то био. Нас, да ствар буде гора, води простак, а не способан и креативан човек. Наш циљ је да нас не воде простак и његова партија, а посао Народне странке и читаве опозиције је да у марту следеће године тај циљ и испунимо, како у Новом Саду, тако и у Суботици“, рекао је Новаковић.

Повереник за Суботицу Владимир Половина рекао је да је циљ Народне странке у том граду да буде локални политички израз и да „окупи пресек и просек друштва“ у том граду.

„Бићемо одговорни и поуздани представници грађана, а значајну пажњу ћемо усмерити на специфичне интересе различитих етничких заједница и трудићемо се да будемо њихови верни заступници и промотери њихових интереса“, навео је Половина.

Половина је истакао да ће се Народна странка у Суботици залагати за суштинску децентрализацију, социјалну правду и солидарност, и трудиће се да поново успостави аутентични суботички грађански дух.

Отварању канцеларије присуствовали су гости из Демократске странке, Мађарског покрета, Нове странке, Удружења „Један од пет милиона“ и Двери.