Народна странка

Народна странка Ниш: Позивамо градоначелника Булатовића на телевизијски дуел са опозицијом

Народна странка Ниш: Позивамо градоначелника Булатовића на телевизијски дуел са опозицијом

Народна странка Ниш упозорава да је у том граду на делу апсолутна блокада локалних медија и да опозиција за шест месеци протеста није добила нити један минут на било којој локалној телевизији, изјавио је данас члан Повереништва Народне странке у Нишу Драган Стојадиновић.

„Ово на најбољи начин говори о стању у коме се налази не само Ниш, него и читава Србија. Упозоравамо да дугорочно игнорисање великог броја грађана и њихових политичких представника ствара тензије, које временом доводе до насиља. Опозиција је урадила све да смањи тензије и покрене дијалог, који режим упорно одбија, зато што нема аргументе“, рекао је Стојадиновић.

Народна странка је најбољи пример у којој мери су нишки медији затворени за опозицију, јер током готово две године од оснивања наши представници нису гостовали ни на једној градској телевизији. Шта треба да урадимо да добијемо један једини минут на било којој нишкој телевизији? Да ли су ово услови под којима опозиција може да изађе на изборе? Наравно да нису. Ми на то немамо право, јер бисмо тиме дали легитимитет једном тоталитарном режиму, истакао је Стојадиновић.

Стојадиновић је додао да Скупштина Ниша преко пројектног финансирања локалним медијима годишње даје 79 милиона динара, а да је услов за добијање тог новца промоција Александра Вучића и Српске напредне странке, као и игнорисање опозиције.

„Народна странка сматра да Ниш као регионални центар мора имати свој регионални, јавни сервис који ће радити у интересу грађана а не политичких странака. Неко ће рећи да за тако нешто нема новца али то није тачно. Уместо да 79 милиона динара годишње дајемо приватним лицима, за извесно присуство на њиховим медијима, са тим новцем можемо направити најбољу и најгледанију телевизију у региону“, рекао је Стојадиновић.

„Народна странка позива градоначелника Ниша Дарка Булатовића да изађе на телевизијски дуел са представником опозиције и на тај начин докаже да је градоначелник свих Нишлија а не само чланова Српске напредне странке“, закључио је Стојадиновић.