Народна странка

Народна странка Ниш: Бојкотом одустајемо од више малих победа зарад великoг циља - ослобођења целе Србије

Народна странка Ниш: Бојкотом одустајемо од више малих победа зарад великoг циља - ослобођења целе Србије

Народна странка Ниш позива грађане да 26. априла не изађу на локалне изборе у том граду, изјавио је данас повереник Народне странке за Ниш Драган Стојадиновић.

“Данас одустајемо од борбе за Медијану (општина у Нишу) да бисмо сутра могли да ослободимо целу Србију. Иако су истраживања јавног мњења показала да би опозиција могла да победи у Медијани, одлучили смо да се поднесемо жртву“, навео је Стојадиновић, јавио је портал „Јужне вести“.

Стојадиновић је истакао да иако идеја победе у Медијани делује привлачно, опозиција принципијелно бојкотује све изборе, док се не стекну елементарни услови.

„Чињеница да свуда бојкотујемо изборе, дакле и у местима где имамо добре шансе да формирамо власт, доказује да је реч о принципијелном акту којим се делегитимише напредњачки режим, у потпуности обесмишљавају лажни избори и ствара притисак за расписивање нових, поштених избора“, додао је Стојадиновић.

„Најзад, да би Медијана била слободна, мора да буде слободан и Ниш, а да би био слободан Ниш мора бити слободна и читава Србија“, навео је Стојадиновић.

Сматрам да је бојкот прилика за све политичаре да докажу да пре свега размишљају о грађанима, а не о томе како да се домогну скупштинских мандата, закључио је Стојадиновић.