Народна странка

Максимовић: Нови Сад је европска престоница бетона, поништићемо ГУП по промени власти

Максимовић: Нови Сад је европска престоница бетона, поништићемо ГУП по промени власти

Председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Александар Максимовић изјавио је да ће следећа градска власт у Новом Саду, после локалних избора 2. јуна, зависити од коалиције „Волим Нови Сад – Народна странка – Двери – Покрет Живим за Србију“, која неће дати већину СНС-у.

„Нови Сад је европска престоница бетона, највећи проблеми у граду су урбицид, мањак обданишта и основних школа. Огроман проблем је и корупција и Нови Сад више не сме да буде српски Медељин него мора поново да буде српска Атина. Залажем се да Нови Сад поново постане центар културе, спорта и толеранције“, рекао је Максимовић за „Србин инфо“.

Максимовић је навео да је Генерални урбанистички план (ГУП) 2030 катастрофалан и да предвиђа пројекат „Нови Сад на води“, а избрисани су паркови, којих је требало да буде седам.

„ГУП предвиђа класичан урбицид, зеленила има само на разгледницама и у насељима Лиман, а град мора да продише. Нови Сад се неконтролисано шири и све је мање паркинг места, а све више аутомобила“, рекао је Максимовић.

Максимовић је најавио да ће на првој седници новосадског парламента након конституисања нове градске власти тражити поништавање ГУП-а.

“Нови Сад мора да добије главног градског урбанисту који неће бити страначки кадар него ће окупити тим људи који ће модернизовати Нови Сад и учинити га савременим градом“, рекао је Максимовић.

Максимовић је навео да су, поред ГУП-а, велики проблем и места у обдаништима.

„Предшколска установа ’Радосно детињство’ нема места да прими сву децу, па велики број деце мора да иде у приватне вртиће, а субвенције су катастрофалне“, закључио је Максимовић.