Народна странка

Гајић: Захтеваћу да будем градоначелник ако од Народне странке буде зависила власт у Београду

Гајић: Захтеваћу да будем градоначелник ако од Народне странке буде зависила власт у Београду

Председник Народне странке и кандидат за градоначелника Београда коалиције „Народна листа – кључ за победу“ Владимир Гајић изјавио је данас да ће после избора 2. јуна захтевати да буде градоначелник ако од одборника те листе буде зависила већина за формирање власти у главном граду.

„Сматрам да сам далеко бољи кандидат за градоначелника од осталих кандидата из већих опозиционих групација, првенствено мислим на Сава Манојловића и Добрицу Веселиновића. Мислим да су далеко више на мојој страни искуство, професионално знање, политичка зрелост и компетенције“, рекао је Гајић телевизији Курир.

Гајић је навео да Народна странка „сада далеко боље стоји него у децембру“ и да ће на локалним изборима 2. јуна постићи веома добар резултат у многим градовима и општинама у Србији.

Председник Народне странке и кандидат за градоначелника Београда листе „Народна листа – кључ за победу“ рекао је да је опозиција имала „у џепу победу“ у централним београдским општинама али та победа доведена у питање бојкотом неких опозиционих странака.

„Опозиција ће свакако бити у бољој позицији за четири године, односно на првим следећим републичким и председничким изборима, јер ће бити заступљена у свим локалним самоуправама у којима ће изаћи на изборе 2. јуна, што значи да ће имати увид у бирачки списак и имаће искуство и бољу прилику“, рекао је Гајић.
 
Гајић је навео да медији играју велику улогу у стварању конфузије код бирача.

„Мислим на све медије без разлике, и на провладине телевизије са националним фреквенцијама и на кабловске телевизије од којих су неке наклоњене власти и а неке опозицији. У Србији не постоје слободни медији него средства за пропаганду. Реч је о светском тренду да се људи држе под пропагандном психозом како не би могли да бирају оно што је у њиховом интересу“, рекао је Гајић.

Упитан да ли ангажман оснивача и првог председника Народне странке Вука Јеремића у вези са резолуцијом УН о геноциду доприноси Народној странци или јој чини штету, Гајић је одговорио да не зна и да му то уопште није важно, јер је реч о националним интересима српског народа.

„Јеремићев ангажман у тој ствари врхунски патриотизам. Уверен сам да Србија данас нема компетентнијег човека за међународне односе од Вука Јермеића. Циљ резолуције је стигматизација српског народа, а спонзори резолуције су на почетку биле државе које су починиле геноциде у прошлости. Белгија је у Конгу ликвидирала 13 милиона људи и то су неупоредиве ствари“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је крајњи циљ Запада да територија Босне и Херцеговине буде „очишћена од Срба“.

„Зато нам је потребно национално и државно јединство. То су ствари које су изнад партијског интереса“, закључио је Гајић.