Народна странка

Гајић: Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић заслужио важан булевар у Београду

Гајић: Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић заслужио важан булевар у Београду

Београд треба да воде људи који воле овај град, који су компетентни и који имају радно и пословно искуство, тврди у разговору за Компас поводом београдских избора 2. јуна председник Народне странке Владимир Гајић.

Народна странка ће на локалне изборе у Београду изаћи заједно са Новом Србијом Велимира Илића и покретом Живим за Србију др Јоване Стојковић.

Зашто изаћи на локалне изборе у Београду?

Зато што је то суштина политичке активности једног грађанина.

Како спречити манипулације виђене 17. децембра?

Да би избори били фер, Србија мора да буде правна држава која је заснована на владавини права, што није тренутна ситуација. Када буде заснована на владавини права, онда неће бити проблем са манипулацијама у вези са изборима.

Шта урадити са зградом Генералштаба?

Генералштаб је стара монументална зграда с почетка 20. века и она није предмет инвеститорске идеје коју је лансирао министар (Горан) Весић да се изграде зграде на месту порушених објеката Савезног секретаријата за народну одбрану (ССНО).

Приметио сам да грађани, а и медији не знају која је зграда генералштаба. Она се налази још једно 50 метара на углу Немањине и Кнеза Милоша, изнад две зграде које су бомбардоване.

Да ли треба преместити споменик Стефана Немање?

Подржавам 100 посто да остане тамо где јесте, налази се на правом месту и направљен је у реалистичном стилу. Мислим да је врло важно да постоји споменик који ће окупити просечног грађанина.

Да ли треба некој од београдских улица вратити назив Маршала Тита и треба ли нека да понесе име Драже Михаиловића?

Не треба ни случајно вратити назив улице Маршала Тита. Прави назив те улице је Краља Милана. Београд има своју историју која је старија од комунистичке. Ђенерал Драгољуб Михаиловић, министар војске у влади проф.др. Слободана Јовановића за време рата заслужио је да неки важан булевар у Београду носи његово име.

Куда треба да прође прва линија метроа?

Прва линија метроа треба да повеже центар града и београдски аеродром.

Како изгледа фото-робот вашег гласача?

Србин, патриота, припадник грађанске деснице.

Како бисте у две-до три реченице представили (сажели) свој програм гласачима?

Београд треба да воде људи који воле овај град. Људи који су компетентни и који имају радно и пословно искуство иза себе. Људи који имају професију. Борба против корупције, против загађења града, за бољи саобраћај, рационални урбанизам,  транспарентно и демократско руковођење градском управом.

Да ли ћете ићи на Ника Кејва у Београду на води и зашто (хоћете или нећете)?

Ника Кејва сам гледао и слушао када је имао концерт пре десетак година у београдској арени. Волим и веома ценим његову уметност. Пре две године сам имао карту за концерт који је отказан у време короне. Видећу за овај концерт ако буде могла да се набави карта. Где се одржава концерт, то није битно. Ник Кејв је слободни грађанин, у то немам никакве сумње.

 

Интервју приредила Кристина Симоновић

Преузето са портала Компас