Народна странка

Радојевић: Гасови са депоније у Ужицу трују целу западну Србију, а власт се бави смешним стварима

Радојевић: Гасови са депоније у Ужицу трују целу западну Србију, а власт се бави смешним стварима

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Чачак др Александар Радојевић изјавио је да пожар на регионалној депонији Дубоко код Ужица ослобађа отровне гасове који трују целу западну Србију, укључујући и Чачак, а да се власт бави „смешним стварима“ и није познато да ли су измерене концентрације отровних гасова од када је депонија почела да гори.

“Сви гасови који се шире због пожара на депонији су веома отровни, укључујући фосфин који некада има некада мирис белог лука, некада покварене рибе, а некада се мирис ни не осећа, али је смртоносна доза од 1.400 милиграма по кубном метру“, рекао је Радојевић на конференцији за новинаре коалиције „Сви за Чачак“.

„Док се то дешава, власт се бави неким смешним стварима. Угрожено је Ужице, ружа ветрова носи отровне гасове на Пожегу, Чачак и даље. Није ми познато да је неко измерио концентрацију угљен-моноксида или угљен-диоксида или фосфина или азотних и сумпорних оксида од када је почела да гори депонија”, додао је Радојевић.

Радојевић је позвао Чачане да 2. јуна на локалним изборима на гласачком листићу заокруже број четири и гласају за листу „Сви за Чачак“ коју, поред Народне странке, чине и Нова Србија, ПОКС и Покрет пољопривредника Србије,

Представници коалиције “Сви за Чачак” истакли су да ће одборници те листе у локалном парламенту успешно заступати вољу бирача и већине Чачана, који желе да раде и поштено живе од свог рада.