Народна странка

Крушевац: Смртност од вируса корона у Расинском округу драстично већа него у остатку Србије; градоначелница ћути

Крушевац: Смртност од вируса корона у Расинском округу драстично већа него у остатку Србије; градоначелница ћути

Градски одбор Народне странке Крушевац поново тражи од градоначелнице Јасмине Палуровић и в.д. директорке Опште болнице Весне Стевић Гајић да објасне зашто је леталитет у Расинском округу чак пет пута већи него у остатку земље и ко је одговоран за то што је вирус ушао у Геронтолошки центар. Такође, нема ни одговора на питање колико је медицинског особља заражено, да ли је тачан податак да у тој болници ради само два инфектолога, и колико анестезиолога и пулмолога лечи Крушевљане с обзиром на то да их болница шаље на испомоћ у Београд.

Поводом објаве председника Србије Александра Вучића да ће младе лекаре запослити на неодређено време, крушевачки одбор тражи од руководства Опште болнице да објаве колико младих лекара је заиста тако запослено, као и да ли су им само неколико дана касније поништена таква решења.

Чланови Народне странке Крушевац подсећају да су у Расинском округу потврђена 333 случаја инфекције вирусом ковид-19, док је чак 29 суграђана преминуло. Ови подаци Крушевац и Округ сврставају у „црну тачку“ на карти Србије. Невероватно звучи податак да је леталитет у Расинском округу готово 9 одсто, ако се зна да је на нивоу целе Републике око 2 одсто.