Народна странка

Народна странка Крушевац: Директор Градске топлане мора да поднесе оставку и да одговара

Народна странка Крушевац: Директор Градске топлане мора да поднесе оставку и да одговара

Градски одбор Народне странке Крушевац захтева хитну оставку директора Градске топлане Драгана Аздејковића и сматра да би он морао да одговара због катастрофалне ситуације у том предузећу.

„Аздејковић је прошле недеље рекао да Градска топлана има дуг од 10 милиона евра, а 9.000 корисника. То значи да сваки корисник дугује 1.111 евра. Дуговања Топлане нису дуговања 'неког тамо', већ свих корисника и грађана“, рекао је председник Градског одбора  Народне странке Крушевац Дејан Стевановић на конференцији за новинаре.

Стевановић је подсетио да је Аздејковић од 2001. године надлежан за Топлану, најпре као градоначелник, а потом као директор.

„То значи да не може да пребацује кривицу на друге. Уместо тога, он је раднике искористио у пропагандне сврхе. Аздејковић их је индоктринирао тврдњама да неко из опозиције жели да их уништи”, казао је Стевановић.

Стевановић је додао да су 2004. године, када је Аздејковић био градоначелник, у Топлани уништена два котла вредна неколико милиона евра.

„Проблем са Топланом мора бити решен, јер су то потребе грађана. Треба градити још малих електрана које ће бити у центру потрошње, јер овај систем није добар. Према нашим информацијама, Топлана је од 2014. године до 2018. године имала 500 нових прикључака. Грађани су ускраћени за много одговора у вези са Топланом и зато није довољно да Аздејковић поднесе оставку већ се мора позвати и на одговорност”, поручио је Стевановић.