Народна странка

Народна стр​​​​​​​анка Краљево: Власт да обезбеди ђацима бесплатне уџбенике

Народна стр​​​​​​​анка Краљево: Власт да обезбеди ђацима бесплатне уџбенике

Градски одбор Народне странке Краљево инсистира на томе да власт обезбеди бесплатне уџбенике за све ђаке основних и средњих школа у Србији у предстојећој школској години. Такође би требало олакшати позицију студентима тако што би се укинули трошкови студирања бар за први семестар наредне школске године.

Како је ионако тешка економска ситуација услед пандемије вируса корона постала још тежа, држава мора да преузме на себе одговорност и олакша животе породицама. Подсећамо да је СНС слоган у кампањи и гласио „За нашу децу“, стога очекујемо да сва деца могу да уживају, не повластице, већ основне потребе за школовање. Такође, популациона политика и однос према младим родитљима не смеју бити стављени у други план.

Позивамо Министарство просвете, науке и технолошког развоја да не зажмури на овај предлог. Није чак ни битно од кога предлог долази, већ је битно само то да сва деца имају једнаку могућност школовања и стицања боље будућности. Нажалост, овај режим до данас није учинио ништа како би обезбедио пристојну будућност нашој деце и задржао будуће генерације у земљи.

Владимир Савић,
просветни радник и члан ГрО Краљево