Народна странка

Крагујевац: Власт да објасни 2,5 милиона евра намењена за сумњиву реконструкцију пијаце

Крагујевац: Власт да објасни 2,5 милиона евра намењена за сумњиву реконструкцију пијаце

Градски одбор Народне странке Крагујевац тражи од власти да објасни начин утрошка 2,5 милиона евра за реконструкцију Зелене пијаце. Највиши функционери локалне самоуправе не желе да образложе суграђанима на који начин ће бити потрошен толики новац.

Осам месеци после прве најаве реконструкције пијаце, радови нису ни започети. У јеку ванредног стања због епидемије ковида-19, али и изборне кампање, представници власти су поново најавили обнову пијаце и изјавили да су изабрали најповољнијег понуђача. Крагујевачки одбор пита градску власт да ли је грађанима омогућен увид у пројектну документацију са увидом у пројектни предрачун за комплетан пројекат.  Због чега су градске власти, ако су знале да ће бити реконструкције, 11. марта одржале лицитацију за закуп пијачног простора и тако свесно оштетиле продавце који су сада принуђени да се селе?

Зелена пијаца у старом градском језгру је крагујевачка Скадарлија, Башчаршија, Монмартр, и може имати велику културно – туристичку улогу у развоју града. Подсећамо да град и градска имовина не припадају само онима који су изабрани да врше власт, већ и осталим грађанима Крагујевца. Право је јавности да има увид у одлуке, а обавеза представника власти је да то право омогући.