Народна странка

Народна странка Крагујевац: Председник да поштује мере превенције и одустане од посете Крагујевцу

Народна странка Крагујевац: Председник да поштује мере превенције и одустане од посете Крагујевцу

Градски одбор Народне странке Крагујевац апелује на председника Републике Србије Александра Вучића да, у циљу очувања општег здравља и спречавања ширења епидемије ковид-19, откаже раније најављену посету граду.

Епидемиолошка ситуација у нашем граду је прилично стабилна захваљујући, пре свега, свести, самодисциплини и одговорности наших суграђана, као и пожртвованом особљу у здравственим институцијама.

Начин на који су посете председника организоване у Новом Пазару и Нишу сувише подсећају на предизборну кампању. Такође смо свесни да се не поштују мере које је  Кризни штаб прописао те тако представљају ризик за евентуално ширење епидемије у овом критичном тренутку.

Медицинска опрема која је потребна Крагујевцу може бити достављена на много ефикаснији и безбеднији начин уместо да чека на председника који је на себе преузео одређену одговорност увођењем ванредног стања. Прописи морају важити за све грађане једнако и сви их се морамо придржавати. Ако се сам председник са својим непосредним сарадницима не придржава прописа, тешко је очекивати да ће то чинити сви становници.

Подсећамо да представници највише републичке власти претходних година нису нити довели инвеститоре, нити су се уоште појављивали на најзначајнијим догађајима у Крагујевцу. Градоначелника једва да и виђамо у јавности. Зато апелујемо на председника, његове присталице и медије да не долазе сада у Крагујевац и не доведу град у ситуацију да се епидемиолошка слика промени.  

Градски одбор Народне странке Крагујевац