Народна странка

Крагујевац: Због отвореног позива на насиље градоначелнику забранити бављење политиком

Крагујевац: Због отвореног позива на насиље градоначелнику забранити бављење политиком

Одлазећи градоначелник Радомир Николић свој мандат приводи крају у маниру и ком је функцију првог човека Крагујевца и обављао - скандалозно. На конференцији за штампу кризног штаба града Kрагујевца поводом велике кризе у којој се град нашао по питању броја заражених коронавирусом, градоначелник је сву кривицу за неповољан развој ситуације покушао да пребаци на грађане, правдајући неспособну и неодговорну политику реченицом да "је нашем народу потребна мотка".

Не улазећи у васпитне методе у које из неког разлога верујете претпостављамо, господине Николићу, да је мотка потребна и за сам врх ваше политичке организације, имајући у виду број највиших функционера СНС-а заражених корона вирусом, и чињеницом да су сви заједно прослављали "величанствену" победу на изборима. На оним лажним изборима на којима сте скоро па том истом мотком терали људе на гласање, не би ли колико толико подигли на крају чак и лажирану излазност.

Можда сте у вашем паралелном универзуму скупштинском већином на којој би вам позавидео и Kим Џонг Ун добили легитимитет да наставите са бестијалним манипулацијама зарад останка на власти, али немате право, и никада нећете имати, господине Николићу, да тај паралелни универзум намећете грађанима Kрагујевца! Универзум у коме вам у спровођењу неспособне политике методе попут злоупотреба, уцењивања, и застрашивања нису довољне, већ се сада позивате и на силу. Јер ова изјава није ништа друго до отвореног позива на насиље над грађанима.

Власт не сме да пребацује одговорност на грађане, већ је дужна да у партнерском односу са људима сваку кризу решава стручно и кроз најоптималније коришћење расположивих ресурса. Ваш наступ сматрамо апсолутно неприхватљивим и увредљивим, и уверавамо вас да су поједини суграђани схватили вашу поруку тако да траже по једну мотку за свакога. Због тога народна странка Крагујевац захтева да одлазећи градоначелник не само не добије више никакву функцију већ и да престане да се бави политиком.

Kао одговорна политичка организација, апелујемо на смиривање страсти, апелујемо на власт да се уразуми у границама својих могућности, а на суграђане да се не излажу додатном ризику изласком на биралишта у оквиру поновљених изборних активности. Апелујемо на суграђане да се придржавају свих неопходних заштитних мера како би сачували своје здравље и смањили притисак на ионако измучен здравствени систем.

Градски одбор Народне странке Крагујевац