Народна странка

Народна странка Крагујевац: Нереална обећања дотатни разлог за бојкот

Народна странка Крагујевац: Нереална обећања дотатни разлог за бојкот

Градски одбор Народне странке Крагујевац истиче да листе учеснице предстојећих избора грађанима представљају нереална и немогућа обећања. Председник одбора Борис Херман је рекао да представљање идеја за које не могу да се обезбеде како средства тако ни услови представља „срамно вређање интелигенције Крагујевчана“.

Као најсликовитији пример ове тврдње Бојан Шпица, члан ресорног одбора за културу Народне странке навео је пример зграде ФИЛУМ-а чију је изградњу у Крагујевцу најавио министар просвете Младен Шарчевић.

„Не само што нема камена темељца, већ је уклоњена и табла са сликама наводног пројекта за који нису обезбеђена средства али ни документација“.

Како је навео Шпица, овај догађај није спречио садашњег, а можда и будућег градоначелника, да управо пред студентима ФИЛУМ-а најави реновирање и дворане „Шумадија“ чим се обезбеде неопходна средстава.

„Напомињемо да пројекти за реновирање „Шумадије“, „Пионира“, свечане сале ПМФ-а и СКЦ-а постоје годинама али недостатак новца који је управо локална самоуправа требало да обезбеди држи ове просторе у садашњем стању“, рекао је Шпица.

Председник одбора Народне странке Крагујевац Борис Херман напоменуо је да би грађани на изборима требало да одлучују о томе како ће живети у наредном периоду.

„Ако му се немогућим и лажним обећањем та могућност ускрати онда то нису избори већ унапред  договорена подела власти или плена и зато позивамо народ да бојкотује такве лажне изборе“, рекао је Херман и позвао грађане да и даље воде рачуна о мерама превенције коронавируса с обзиром на нове случајеве који су се појавили у Крагујевцу.