Народна странка

Гордана Шошић: Народу је доста обмањивања и инфраструктурног заостајања Шумадије

Гордана Шошић: Народу је доста обмањивања и инфраструктурног заостајања Шумадије

Повереница Народне странке Крагујевац др Гордана Шошић је, поводом најаве министарке Зоране Михајловић о изградњи брзе саобраћајнице која би повезала Крагујевац са Моравским коридором, изјавила да је народу доста лажних обећања које свакодневно шаље актуелна власт.

“Власт је Крагујевац претворила у инфраструктурно слепо црево. Град је маргинализован са свих важних копнених путева у Србији, а ништа се не ради да се то промени. Министарка Михајловић најављује завршетак пута Крагујевац – Баточина 2020. године, иако је крајњи рок била 2017. година”, подсетила је Шошић.

Она је истакла да Крагујевачки одбор сумња да ће власт испунити обећање о почетку изградње брзе саобраћајнице  Крагујевац – Мрчајевци следеће године.

“Ако нам је потребно скоро 20 година да се Крагујевац инфраструктурно повеже са остатком земље и модерним европским путевима, оправдано је сумњати да радови неће започети у најављеном року. Уз то, како још увек не постоји готова пројектна документација, нити је расписан тендер за извођача радова, мишљење стручњака у овој области јесте да је немогуће да се започне са изградњом брзе саобраћајнице пре 2025. године”. изјавила је Шошић и додала да грађани више не могу да трпе да им се замазују очи лажним и нереалним обећањима.

“Актуелна власт се на све начине труди да покаже како је свемогућа и да се у читавој земљи само ради и гради, док Крагујевац и даље стоји као ‘црна рупа’ на саобраћајној мапи Србије. Захтевамо да се бар једном понесу одговорно према Крагујевчанима, а не да само гледају свој интерес”, поручила је др Гордана Шошић.