Народна странка

Народна странка Чукарица: Грађевинска мафија наставља иживљавање на Бановом брду

Народна странка Чукарица: Грађевинска мафија наставља иживљавање на Бановом брду

Ваљевска улица је протекле две године поприште скандалозног нарушавања прописа којим се уређује изградња објеката, права на нормалан живот и место комуналних катастрофа.

Подсећамо да је ова улица у кишном периоду ризична зона, како за возаче тако и за пешаке. Изливање подземних вода је редовна појава, а општинска власт се у сарадњи са градском више пута успешно усликала у поступку трошења буџетских средстава на наводне поправке изливних канала, а да се при томе стање није побољшало ни у најмањој мери. О овоме је Народна странка благовремено извештавала грађане.

У исто време станари зграде у Пожешкој улици на углу са Ваљевском улицом, водили су драматичну битку за заштиту елементарног животног простора у дворишном паркићу испред зграде од инвеститорске алавости и у тој борби смо заједно успели.

Ипак, живот људи који живе у овој улици се дефинитивно претвара у грађевинску агонију након рушења недовршеног објекта у саставу тржног центра (некадашњег Станком центра) који се налази у Улици Стевана Бракуса. Са терасе овог центра зјапи рупа након уклањања недовршеног објекта. Градилиште дуж Ваљевске улице је ограђено сивом оградом на којој нема табле, није познат извођач радова, не зна се које инвеститор, непознат је пројектант, који је план, где је број грађевинске дозволе и ко је надзор односно ко проверава извршење радова.

Народна странка даје реч да ће људи на Бановом брду живети нормално и пристојно без излива и без фантомских инвеститора. Дајемо реч да ће једног дана овакво понашање бити процесуирано.

Народна странка Чукарица