Народна странка

Народна странка Чачак: Поводом загађења ваздуха грађани немају коме да се обрате

Народна странка Чачак: Поводом загађења ваздуха грађани немају коме да се обрате

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да, док је загађење било на највишем степену, ниједна институција грађанима није давала информације како да се понашају у таквој ситуацији.

"Градска власт мора да помогне грађанима, да им да препоруке како би се што боље снашли и организовали у новонасталој ситуацији и заштитили своје здравље. Уместо тога др Левајац нам објашњава да нема места паници и да треба да дувамо у папирну кесу”, рекла је Марковић.

Она је истакла да ни градска већница задужена за здравство, као ни Савет за здравство и помоћница градоначелника за заштиту животне средине Мирјана Ђоковић нису радили свој посао, већ само штитили власт.

Одбор у Чачку је већ указивао на бројне еколошке проблеме попут загађења Чемернице, Деспотовице, Дичине, Западне Мораве и изливања фекалне канализације у Атеничку реку.

“Указивали смо на свако посечено дрво у граду, а сведоци смо да у последње две године нико више и не зна колико је одраслих стабала посечено у граду, пре свега због интереса инвеститора. Указујемо и на то да сужавање улица води ка успоравању саобраћаја и додатном загађењу града. Дошли смо до тога да је загађење веће у центру него на кружном путу где се одвија теретни саобраћај”, закључила је Марковић.