Народна странка

Народна странка Чачак: Грађани на изборима послали поруку власти да им је доста

Народна странка Чачак: Грађани на изборима послали поруку власти да им је доста

Градски одбор Народне странке Чачак није учествовао на догађају који се одиграо 21. јуна, које актуелна власт назива изборима, а ми пуким гласањем, јер није било бирања, већ само гласање из разноразних разлога, за једног човека. Дали смо реч грађанима да нећемо учествовати у фарси коју актуелна власт назива изборима. За почетак смо одржали дату реч.

У Скупштини града Чачка ће бити представници којима је тек трећина грађана овог града дала поверење, а две трећине неће имати своје представнике. Четврти по освојеним гласовима на том гласању били су неважећи листићи. У градским изборним јединицама излазност је била једва изнад трећине, што значи да тамо где су грађани имали прилику да дођу и до других информација, осим оних које пласира градска власт, у огромној већини су разумели поруку бојкота ( у односу на  излазност на локалним изборима 2016. преко 60 одсто).

Остајањем код куће или гласањем тако да буде неважећи листић, народ је послао јасну поруку свим актерима у политици: да му је доста празних и неиспуњених обећања, да не верује ни држави ни институцијама, а најмање политичким чиниоцима,  да је дубоко разочаран и потиштен. И да начин на који се водила до сада политика у Србији и у Чачку није оно што народ жели.

Управо за тај другачији приступ политици, јавном послу и јавном добру у овом граду ћемо се борити. Настављамо разговоре са грађанима, а не само од избора до избора, и без лажних обећања. Да грађанима буде боље, а не да политичари уживају у разним принадлежностима, што је вишедеценијска пракса у граду и држави. Борићемо се да се на изборима не бирају господари, већ људи који ће бити у служби граћана, као што је свуда у демократском свету. И најпре за изборне услове које ће пружити грађанима могућност да стварно бирају.

Градски одбор Народне странке Чачак