Народна странка

Народна странка Чачак: Да ли ће, по узору на Београд, и у Чачку бити посађене палме?

Народна странка Чачак: Да ли ће, по узору на Београд, и у Чачку бити посађене палме?

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић истакла је да се ребалансом буџета “попуњавају рупе јавних предузећа”, а да се највећа промена односи на програм заштите животне средине. 

“За пројекат "Наша шума наша брига" опредељено је више од 18 милиона динара, а за парк у МЗ "Свети Сава", који још увек није оформљен, преко 17 милиона. Пројекат и радови додељени су ЈП "Градско зеленило". Подржавамо опредељених 310 хиљада евра да се посаде додатна стабла у граду. Међутим, не знамо када ће бити нити која стабла посађена. С обзиром на толика средства, можемо очекивати да нам буду посађене и палме као у Београду", рекла је Марковић на конференцији за новинаре.

Као велики проблем Марковић је издвојила то што пројекти који се спроводе нису транспарентни.

 "Једна од важних инвестиција је и реконструкција Зелене пијаце. Да ли ико зна како изгледа идејно решење, а то важи и за најављену изградњу објекта у оквиру болничког круга?"

Потпредсеница Народне странке у Чачку осврнула се и на рад новоизабраних пет посланика из Чачка.

"Имају довољан број и све услове да оформе посланичку групу. Једно од скупштинских радних тела је управо Комисија за доделу назива улица и тргова града Чачка где је један од чланова посланик Марко Парезановић. Видим да је то битније од свега, од социјалних проблема, здравства, образовања”, рекла је Марковић.

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић рекао је да власт нема капацитет или нема жељу за борбу против мафије и корупције.

“Сви чланови и руководиоци Српске напредне странке су се заклињали у решење 24 спорне приватизације, хапшење корумпираних и лопова, враћање покраденог новца народу. Према мојим информацијама до данас није решена ниједна спорна приватизација”, истакао је Радојевић.

Он је нагласио и то да треба отворити амбуланте, лекаре послати на терен, а не да се борба против коронавируса “води у контејнерима и сабирним центрима попут хала”.