Народна странка

Заједничко саопштење Народне странке, Покрета слободних грађана, Левице Србије, Покрета за преокрет и кандидата за градоначелника Драгана Ђиласа

Заједничко саопштење Народне странке, Покрета слободних грађана, Левице Србије, Покрета за преокрет и кандидата за градоначелника Драгана Ђиласа

Претње, понижавања и увреде које највиши државни функционери свакодневно упућују политичким противницима и неподобним новинарима постале су опасан манир који  су оберучке прихватили и почели да свакодневно примењују њихови агресивни следбеници, следећи пример који им пружају њихови политички узори.

То представља промоцију једног ненормалног и недопустивог модела понашања и легитимизацију вређања и  претњи, које неретко прерастају у отворено насиље. Када то чини председник државе, на разне начине вређајући и омаловажавајући своје политичке противнике, то није само неваспитање и гаф, већ разлог за озбиљну бригу у погледу судбине, али и самог постојања правне државе.

Спровођење ових метода од стране представника власти и њихових следбеника не само да се не може оправдати, већ у свакој нормалној држави подлеже кривичној одговорности и озбиљним санкцијама. Тражимо хитну истрагу у вези са претњама које су цитиране на почетку саопштења и најснажније осуђујемо и друге сличне претње које су упућене Драгану Јањићу, главном и одговорном уреднику „Бете“, као и Ђорђу Вукадиновићу, народном посланику и уреднику „Нове српске политичке мисли“.