Народна странка

Јовановић: Катастрофална реакција градске власти на кризу са отпадом у Обреновцу

Јовановић: Катастрофална реакција градске власти на кризу са отпадом у Обреновцу

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић каже да градска власт катастрофално управља кризом са опасним отпадом у Обреновцу и да се та реакција може упоредити једино са њеном реакцијом током поплава 2014. године.

„Грађани Обреновца деценијама пате од загађења из термоелектране ’Никола Тесла  А’. Као да то није довољно, у последње време се учестало откривају илегално одложена бурад са канцерогеним отпадом. Али, штаб за ванредне ситуације уопште није заседао, не зна се порекло ни састав тог отпада, није допремљена свежа вода угроженима, и најгоре, грађани нису обавештени о степену загађења земљишта и воде“, рекао је Јовановић.

„За листу ’Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују’ здравље људи је највећа вредност и зато нема пречег задатка од откривања и уклањања опасног отпада из општине Обреновац“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да листа чија је окосница и Народна странка гарантује санацију контаминираног тла, пуно информисање грађана о стању воде и земљишта, увођење бесплатних обвезних превентивних прегледа у домовима здравља и обавезу Градског завода за јавно здравље да дневно извештава грађане о квалитету ваздуха у Београду.