Народна странка

Јовановић: Мали је најгори кандидат за министра финансија

Јовановић: Мали је најгори кандидат за министра финансија

Предлагање Синише Малог за министра финансија открива сву немоћ и безизлаз овог режима.

Власт дефинитивно више није у стању да привуче и ангажује било ког озбиљног стручњака.

Нико са угледом и репутацијом не жели да буде део ове управљачке екипе која је Србију ставила на међународну црну листу држава осумњичених за прање новца и финансирање међународног тероризма.

У земљи која има бројне угледне економисте, власт за министра финансија, који ће водити кључни ресор у влади, предлаже Синишу Малог, осведоченог плагијатора, човека који је још од приватизације „Беопетрола“ и фабрике вагона „Братства“ у сукобу интереса и који не може да објасни порекло имовине.

Како поверити државну касу некоме ко контролише 45 приватних банковних рачуна и ко сам себи уплаћује баснословне хонораре из пореских рајева, а да се не зна правни основ?

Како поверити државну касу некоме ко је обмањивао јавност у вези са дугом Београда, у чему су га демантовали и Министарство финансија и Фискални савет?

Како поверити државну касу некоме ко је мандат градоначелника провео као агент за некретнине за приватно стамбено насеље „Београд на води“?

Како поверити државну касу некоме ко је обећавао три милијарде евра инвестиција у тај и такав „Београд на води“, које су се за само три године истопиле на 60 милиона?

Слажем се са председником Александром Вучићем, који је 2016. године означио челнике Града Београда као директно одговорне за незаконито и бандитско рушење приватне имовине у Савамали и најавио да ће они сносити последице.

Слажем се и са председниковом квалификацијом да је реч о „комплетним идиотима“.

Не слажемо се, међутим, да би „комплетне идиоте“ требало постављати за министре у српској влади.

Зато ће посланици Народне странке гласати против избора Синише Малог за министра финансија и бићемо најоштрији критичари такве кадровске политике која Србију додатно закуцава у сиромаштво и корупцију.

 

Никола Јовановић

потпредседник Народне странке